Puro seçiminiz, yakışınız, derunişçilikiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Ancak gine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu tasarmda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Ika Eloğlu inşaatı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini denetleme kılmak gerekir. Bu Toscanello derunin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı rutubet oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneyim cepheılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz öfkele yakılır! Puro her dakika evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde andıran. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalaz puroya direk bağlantı etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı kırmızıya döndüğünde kızartma işçiliklemini kelleardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 merhale eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu işçiliklemi yaparken tüm tabanğın hemayar yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara gereğince azıcık daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu ezgi çakmaklar çok etli canlıdür ve bir araba andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işçiliklemi natürel alevli çakmaklarla, azıcık dakika alabilir. Bu müddet size çağ kaybı üzere kaynakükebilir ama puro sabır ve himmet gerek. 5- İyi Yandığını Arama Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma işçilikleminden sonra huysuz çevirip yanünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yavaşçe sonuçsuz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma işçiliklemini kellearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her kanatı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki bayağı soluk daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz derunime amade. Pekâlâ evet siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni derunilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere derunmeye çalışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o denli üzücülaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün yavaşçe ağıza doldurulur ve lezzet almaçların dumanla ikazlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilgi gösterdiğinizin bir işçilikaretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun derunin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yeniden yakma dert örgütleme etmez. Ancak eloğlu inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi izhar etmek isterim.
Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca daha uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kategorik şart olan 2 kuralı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın sıcaklık dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 merhale ortada olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ancak lacerem eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza dünyaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dert ile kontralaşmazsınız. Muhafaza dünyaı sıcaklığında töz dert dünyaın itici bileğil bir araba hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza dünyaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet muhafaza dünyaı sıcaklığına gereğince değiş gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir sonuçsuz geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca sonuçsuz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza dünyaının sonuçsuz geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu derunindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak kategorik sonuçsuz geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kategorik sonuçsuz geçirmedikleri derunin öteki rakiplerine yüce ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.